14 Σεπ 2011

ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μόλις το πήραμε βρε και είναι φρέσκο - φρέσκο. 
Χαρείτε το. 
Είναι το δελτίο τύπου που εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή της Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ. (Η φωτογραφία είναι δική μας επιλογή από όσες κυκλοφορούν αυτές τις μέρες στο διαδίκτυο.)

ΣΤΑ ΔΥΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΕΔΒ
ΒΡΕΙΤΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ


Χωρίς τσίπα αξιοπιστίας, χωρίς ενδοιασμούς για τίποτα η κυβέρνηση δια της υπουργού παιδείας οδηγεί την δημόσια εκπαίδευση σε διάλυση.
Η κατάσταση είναι τραγική αφού η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με καθυστέρηση στην έκδοση σχολικών βιβλίων, ενώ μέχρι τα Χριστούγεννα δεν είναι σίγουρο ότι θα έχει ολοκληρωθεί...
η αποστολή όλων των βιβλίων. 
Για να αναπαραχθούν για τον πρώτο μήνα τα βιβλία, χρειάζονται 50.000 φωτοτυπίες για ένα 6θέσιο δημοτικό σχολείο. Τα φωτοτυπικά των σχολείων αδυνατούν να παράγουν αυτό τον όγκο και οι σχολικές επιτροπές να καλύψουν αυτό το έξοδο, μετά από την απίστευτη μείωση της χρηματοδότησής τους από το Υπουργείο.
Το Υπουργείο παιδείας κοροϊδεύει την κοινωνία, τους γονείς, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς. Η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μετατρέψει σιγά – σιγά τη δωρεάν διανομή βιβλίων από υποχρέωση του κράτους σε υποχρέωση του γονιού.
Τις δαπάνες για τη δημόσια παιδεία θα μειώσουν ακόμα περισσότερο και θα φτάσουν το 2015 μόλις στο 2,23 % επί του ΑΕΠ με όλες τις δραματικές επιπτώσεις που θα έχει αυτό για το δημόσιο σχολείο. 
Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με 11000 συνταξιοδοτήσεις δασκάλων και καθηγητών και 546 νέους διορισμούς.
Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με τους φοιτητές μας να αγωνίζονται για ένα δημόσιο και δωρεάν Πανεπιστήμιο, ενάντια στο νόμο έκτρωμα της Διαμαντοπούλου όπου όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα θα γίνονται επιχειρήσεις , η γνώση εμπόρευμα.
Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με ένα και δύο άνεργους σε κάθε σπίτι, με το φόβο της απόλυσης, με περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, με απλήρωτους εργαζόμενους , με την ακρίβεια να καλπάζει, τα φορολογικά χαράτσια να μας χτυπάνε την πόρτα και την έκτακτη εισφορά μέσω της ΔΕΗ, 4ευρω το τετραγωνικό μέτρο. 
Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με την κυβέρνηση και τα συμμαχικά της κόμματα στη Βουλή, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να θέλουν να καταργήσουν όλα τα κοινωνικά αγαθά που κατακτήθηκαν τα τελευταία 100 χρόνια.
Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με τις εκπαιδευτικές αλλαγές που προωθούνται, να στηρίζονται στη λογική της παροχής αποσπασματικών γνώσεων και δεξιοτήτων, στην εδραίωση των “αξιών” του “σχολείου της αγοράς” και της κατάρτισης, σε συνάφεια με τις αντίστοιχες αντιεκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις του “επιχειρηματικού πανεπιστήμιου”, που προωθούνται με το νέο νόμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Είναι πλέον φανερό πως, αν δεν ανατραπεί άμεσα αυτή η πολιτική, που ασκεί η κυβέρνηση με τις εντολές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ, όλοι εργαζόμενοι στη χώρα μας θα βιώσουν μαύρες μέρες.
Γι’ αυτό με ενότητα, αντοχή κι αποφασιστικότητα σχεδιάζουμε τη δική μας αντεπίθεση στην πολιτική αυτή. Σε αυτές τις δύσκολες μέρες γονείς, μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, χρειάζεται να σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλον να αγωνιστούμε και να δυναμώσουμε την κοινωνική αλληλεγγύη.