14 Σεπ 2011

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ


Το να είσαι εθελοντής είναι ωραίο πράγμα. Το να είσαι όμως εθελοντής σε δράσεις που γίνονται για να καλύψουν ανεπάρκειες που η ελληνική πολιτεία θα έπρεπε να είχε ικανοποιήσει, αυτό είναι ένα γεγονός, για το οποίο κάποιοι θα έπρεπε να ντρέπονται.
Ας δούμε λοιπόν τι έγινε. 
Γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές, έβαψαν το 1ο Ειδικό Δημοτικό σχολείο Αγρινίου. 
Το βάψιμο έγινε με την εθελοντική εργασία γονέων και εκπαιδευτικών του εν λόγω Δημοτικού Σχολείου & εθελοντών του Πράσινο+Μπλε, με φιλικά προς το περιβάλλον χρώματα, τα οποία ήταν μια ευγενική προσφορά – χορηγία, βραβευμένης για την περιβαλλοντική ευαισθησία της, εταιρίας...
Μέχρι σήμερα με την εθελοντική συμμετοχή γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών, καθώς και με την σημαντική υποστήριξη σε δωρεάν παροχή χρωμάτων και υλικών από την συγκεκριμένη εταιρία , έχουμε καταφέρει να βάψουμε συνολικά 7 Δημοτικά σχολεία στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας (3ο και 4ο Δημοτικό Ναυπάκτου στις 5 & 6 Σεπτεμβρίου 2009, Δάφνης και Ξηροπήγαδου Ναυπάκτου στις 29 & 30 Μαΐου 2010, 2ο Δημοτικό Ναυπάκτου στις 11 & 12 Σεπτεμβρίου 2010, 1ο Δημοτικό Μεσολογγίου στις 14 & 15 Μαϊου 2011 και το 1ο Δημοτικό σχολείο Αιτωλικού στις 4 & 5 Ιουνίου 2011), με κριτήριο την ανάγκη συντήρησης και καθαριότητας των σχολείων.
Ο εθελοντισμός είναι κοινωνική προσφορά, σεβασμός και αγάπη προς τον εαυτό μας και τους γύρω μας, όταν αυτοί που ψηφίζουμε δεν σέβονται ούτε αγαπούν το κοινωνικό σύνολο και τον εαυτό τους.